Inspiratie uit de natuur

Na een tijdje stel ik nogmaals dezelfde vraag: “Waar zet jij je hart voor open?” Ik zie tranen ik zijn ogen komen en huilend zegt hij “Voor mijzelf!” terwijl de tranen over zijn wangen rollen.

Zo maar even een gedachte dat je af en toe alleen of met de wandelcoach de natuur ingaat en op die manier eens kijken naar oplossingen of nieuwe ideeën. En zelfs al zou je alleen maar wandelen met een vooraf gestelde vraag en kunnen luisteren naar wat de natuur te vertellen heeft dan zou alles al lichter worden.

Inspiratie
In ken bijvoorbeeld iemand uit de politiek die met regelmaat in het bos wandelt en zijn gedachten even laat lopen. De gedachten laten inspireren door alleen al in het bos te zijn en de gedachten vrij te maken en terug naar het hier en nu. Heel mooi en een verstandig persoon door zich te laten inspireren om gewoon het bos in te gaan. Hoe eenvoudig kan het zijn?
Als korte evaluatie van mijn wandelsessie vraag ik aan mijn klant of de wandeling voldeed aan de verwachtingen. Keer op keer krijg ik te horen: “Veel meer dan verwacht, ik ben dieper gekomen dan verwacht. Er is weer ruimte!” Dit doet me denken aan een citaat:

“Wandelen is een vorm van luchten van de ziel. Terwijl je voeten meer greep op het pad krijgen, vliegen je gedachten steeds verder weg.” Joke J. Hermsen

De natuur geeft zoveel!
Ja de natuur geeft zoveel, maar open jezelf om het te voelen. De natuur is een enorme inspiratiebron door wat ze geeft en het enige wat je moet doen is er te zijn. Tijdens een wandelsessie begon de klant opeens enorm te huilen. We zaten op de grond op de heide en gewoon te genieten van de zon. Op de vraag waar zet jij je hart voor open blijft het even stil. Ik kijk hem aan, maar dring niet aan en laat hem even in zijn eigen gedachten. Na een tijdje stel ik nogmaals dezelfde vraag: “Waar zet jij je hart voor open?” Ik zie tranen ik zijn ogen komen en huilend zegt hij “Voor mijzelf!” terwijl de tranen over zijn wangen rollen. Later als we verder wandelen bekent hij mij dat niet in gedachten had om dit te zeggen. Het kwam eruit zonder te beseffen en de emotie die erbij gepaard ging voelde enorm als een bevrijding. Hij bedankte mij, maar feitelijk een dankwoord voor de natuur, die deze emotie heeft losgemaakt. Mijn klant heeft zich opengesteld voor de kracht van de natuur en de emotie komt naar buiten.

If you are seeking creative ideas, go out walking.  Angels whisper to a man when he goes for a walk.  ~Raymond Inmon

Grote zaken, maar ook de kleine dingen kunnen je raken in de natuur. Het gevoel, de beelden, de geur of het geluid alles kan dienen als inspiratie naar binnen. Kleine dingen nemen vaak meer ruimte in dan de grote ook zomaar een gedachte. De natuur geeft meer dan je denkt.
gastheer ...


Nader kennismaken met wandelcoachen? Een éénmalige proefwandelsessie voor  € 5,00 voor 1 uur per persoon. Neem contact op met mij via de menu-optie ‘contact‘ en ervaar het wat het voor jou kan betekenen.

 

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Maart 2014, Mijn Blog, Ouder

Reacties zijn gesloten.